Po tem epidemičnem obdobju sem že komaj čakal, da bo spet mogoče iti nekam. Po možnosti s fotoaparatom. Priložnost se je ponudila preko revije Digitalna kamera, ki je organizirala izlet v Baden v Avstriji, kjer je vsakoletni fotografski festival.

Festival v Badnu je letos četrtič, korenine pa ima v precej daljšem festivalu v vasici La Gacilly v Bretaniji. Festival v La Gacillyju je nastal pod sponzorstvom družine Rocher, znane po kozmetiki. Posebnost je, da so fotografije razstavljene po parkih in pročeljih hiš, nekatere od njih so velike do 225 m2. Zasnovan je tako, da je prvo leto razstava v Franciji, naslednje leto pa se preseli v Baden. Tukaj pa so jo razširili še s svojim programom, tako da je na ogled preko 1000 fotografij. Letošnja rdeča nit v Badnu je “Viva Latina”, fotografije Latinske Amerike.

After this pandemic year, I was anxious to go somewhere. With camera, if possible. Opportunity came when Slovenian magazine Digitalna kamera organized day trip to Baden, Austria, where photo festival takes place every year.

Festival in Baden is in its fourth edition this year, but it has roots in festival in La Gacilly, France. Original festival in France was created under Rocher family. Photographs on both festivals are displayed in parks and facades of buildings around towns. Some of them are sized up to 225m2. Content of the festival is first displayed in France and next year in Austria. In Austria they added their own program, so over 1000 photos are on display. This years theme in Baden is “Viva Latina”, photos of Latin America.

Sprejel nas je direktor in ustanovitelj badenskega festivala, avstrijski fotograf Lois Lammerhuber. Dolga leta je sodeloval z revijo Geo, zadolžen je bil prav za Latinsko Ameriko. Del festivala smo si tako ogledali pod njegovim vodstvom.

We were hosted by founder and director of Baden festival, Austrian photographer Lois Lammerhuber. He was long time photographer for magazine GEO, and Latin America was his second home. He was our guide through part of the festival.

Obisk festivala priporočam vsakomur, ki ga vsaj malo zanima fotografija. Veliki printi fotografij in domiselna postavitev po parkih in jezercu res pustijo vtis.

Za konec pa še nekaj utrinkov vročega sobotnega dne v Badnu.

I would recommend who has interest in photography to visit this festival.Huge prints and inventive ways of displaying photos in parks and on the lake is impressive.

Before you leave, some stolen moments of city life on hot Saturday in Baden.

Festival La Gacilly – Baden Photo 2021
Tagged on: