Bruselj in Brugge

Novembrski izlet v Bruselj in Brugge. Priložnost za pohajkovanje po mestu, okušanje belgijskega piva, čokolade, vafljev in še česa.

Bruselj je velemesto, multikulturno mesto, kjer je še najmanj Belgijcev. So pa vsi ostali. Priseljenci iz nekdanjih kolonij in evrokrati. Center mesta je priročno majhen za vikend turista in ni potrebno uporabljati javnega prometa. Čez vikend oživijo razne tržnice, kjer pa ravno ne marajo fotografov. Dokler sem fotografiral razstavljene predmete je še šlo, ko pa so prodajalci začutili, da bi lahko bili na fotografiji, je bilo pa vpitje. Sem odnehal. Ne znam francosko 😉 Prav hudo me mesto ni navdušilo. Na glavnem trgu gneča, ker so že pripravljali vse za veseli december. Če ga tako imenujejo tam. Na Tašino priporočilo sva  pri Maročanih poskusila malinovo pito z beljakovim prelivom. Odlična, priporočam naprej.

Iz Bruslja v Brugge vozi vlak vsake pol ure. Sedem dni na teden. Vožnja traja dobro uro. Brugge je v flamskem delu države. Govorijo nizozemsko. Se mi zdi, da je vse bolj čisto kot na jugu. Brugge je prijetno mesto. Eno od mest, ki jih imenujejo tudi severne Benetke. Tukaj sva srečala več Belgijcev. Morda, ker je bila nedelja in so prišli vsi na popoldanski sprehod. Je bil pa že božični sejem na glavnem trgu. Drsanje, kuhano vino, vaflji, stojnice s kramo in vse kar paše zraven. Vreme je bilo tisti dan tipično za obale severnega Atlantika. Dvakrat se je iz dežja spremenilo v popolnoma brezoblačno in nazaj. Na vsakem koraku ponujajo školjke in pomfri. Sva preskočila.

Belgijska piva so Odlična. Obisk trgovine Pivoljub v Ljubljani bo kmalu obvezen.

Fotografije tokrat v filmčku. Z glasbo. Vam je všeč?

1 comment
  1. Čudovito :). A tisto na posnetku, mislim, da pri 1.17 so stare žlice? Bolšjak? Meni bi se ziher utrgalo :D.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja