Obisk Beneške lagune v pozni jeseni pomeni, da bo gneče bistveno manj. Občutiti je več utripa domačinov, še posebej na otokih Burano in Murano, ki smo si ju izbrali za tokratni obisk.

Na vaporetto smo se vkrcali v kraju Cavallino Treporti in se najprej zapeljali na Burano. Na njem so vse hiše odete v pisane barve. Zaradi megle tokrat te niso žarele tako, kot žarijo v sončnem vremenu.

Visiting Venetian Lagoon in late autumn means that all places will be much less crowded than in summer. This time we chose islands of Burano and Murano for our visit and in this time of year one can actually meet locals.

We embarked on vaporetto in Cavallino Treporti and first went to Burano island. It’s known by colorful houses, but due to fog they weren’t as shiny as in sunny weather.

Po prijetnem sprehodu po Buranu, smo se preselili še na Murano. Na Murano so Benečani v preteklosti preselili steklarsko obrt, saj so se bali požarov, ki bi jih povzročile steklarske peči.

Na Muranu ni barvitih hiš, so pa barviti njihovi izdelki iz stekla. V steklarskih delavnicah na otoku si je mogoče ogledati izdelovanje stekla ali kupiti kakšen njihov izdelek.

After nice walk around Burano, we moved to Murano. Venetians moved glass makers to Murano, because they were afraid of possible fires.

There aren’t any colorful houses on Murano, but they make colorful glass products. In workshops you can see hand craft production or buy some glass products.

Burano & Murano
Tagged on: